05-02-2015

i10 weer winnaar multitest

 

AutoWeek heeft de tweede generatie Hyundai i10 het afgelopen jaar regelmatig laten opdraven in vergelijkingstests. En wat denk je? Hij won ze allemaal! Ook de Multitest in AutoWeek nr. 3 (2015) werd een prooi voor de Hyundai i10. Daarin verslaat de beste stadsauto van NLbehalve de VW Up ook de Smart Forfour en Renault Twingo. Lees het eindoordeel van AutoWeek!

In het A-segment wringen fabrikanten zich in allerlei bochten om de prijs zo dicht mogelijk bij de 10.000 euro te houden. De veiligheid blijkt het kind van de rekening. Zelfs Smart, nota bene familielid van Mercedes-Benz, kan de verleiding niet weerstaan. Bij de nieuwkomers Forfour en Twingo is bezuinigd op de gordijnairbags, die de Hyundai i10 wel heeft. [...]

De achterwielaandrijving van de Smart en Renault brengt, afgezien van de ultrakorte draaicirkel, vooral onhandigheid met zich mee. De Hyundai i10 biedt als enige vijf jaar garantie, is het ruimst, telt vijf volwaardige zitplaatsen en beschermt de mensen op achterbank bovendien het best. Vooral deze unieke eigenschappen maken hem opnieuw winnaar van deze test.


Kennismaken met de Hyundai i10
De standaard rijk uitgeruste Hyundai i10 is er al vanaf 10.995 euro. Daarmee is de Hyundai i10 absoluut de beste deal in zijn klasse! Wilt u kennismaken met de Hyundai i10?