01-04-2016

Vanaf nu te koop: rallyauto Hyundai i20 R5

 

Er wordt nog volop getest met de nieuwe Hyundai i20 R5, maar nu al hebben de eerste kopers zich gemeld voor deze rallyauto. Een Italiaans privéteam verzekerde zich van twee exemplaren van deze pijlsnelle bolide (prijs op aanvraag), waarvan de homologatie door de internationale automobielfederatie FIA deze zomer gepland staat.

Waar de rallyauto Hyundai i20 WRC van het fabrieksteam van Hyundai Motorsport meedoet aan het World Rally Championship (WRC), is de Hyundai i20 R5 hoofdzakelijk bestemd voor privéteams en klanten. Uit heel Europa, Azië en Australië is inmiddels interesse getoond in de rallyauto.
 
1,6 liter turbomotor met 300 pk
Deze particuliere rallyrijders komen hoofdzakelijk uit in de R5, een snel groeiende internationale klasse net onder de absolute top. Net als WRC-bolides zijn R5-modellen uitgerust met een 1,6 liter turbomotor met 300 pk.
 
Bereikbaarder voor privéteams en klanten
Het grote verschil is dat de Hyundai i20 R5 veel meer is afgeleid van de consumenstenversie van de Hyundai i20 dan de technisch veel gecompliceerdere Hyundai i20 WRC. Dat maakt de Hyundai i20 R5 overigens niet minder indrukwekkend, maar wel bereikbaarder voor privéteams en klanten.
 
Kevin Abbring in Hyundai i20 R5
Ook bestaat de kans dat rallyrijder KEvin Abbring namens het fabrieksteam van Hyundai Motorsport met de Hyundai i20 R5 gaat racen. De Nederlander kent de auto als zijn broekzak, want als belangrijkste testpiloot van Hyundai Motorsport is hij degene die verreweg de meeste kilometers maakt in de Hyundai i20 R5.